Kun uusi sukupolvi hyppää ratin taakse ja kilpailu osaajista kovenee, työhyvinvoinnin merkitys kasvaa myös logistiikka-alalla.

Henkilöstöhallinnon ja ihmisten johtamisen raudanluja ammattilainen Erika Linke tuo Pantherlinen hallitustyöskentelyyn työelämälähtöistä HR-näkökulmaa. Linke työskentelee operatiivisena johtajana Kiela Partners Oy:ssä, joka tuottaa monipuolisesti erilaisia human resources palveluja.

Rooli Pantherlinen hallituksessa on Linkelle samaan aikaan sekä luonteva seuraava askel että jännittävä uusi mahdollisuus.

Meillä on takanamme Sami Timmerin kanssa pitkä ystävyys ja olemme tehneet yhteistyötä työelämässä jo vuosia. Kun hän sitten pyysi minua mukaan hallitukseen, niin ilman muuta lähdin, Linke muistelee.

Kun suuret ikäluokat eläköityvät, kuljetusala muuttuu

15-vuotisen HR-uransa aikana Linke on tehnyt paljon yhteistyötä eri logistiikka-alan yritysten kanssa. Suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle koko alan ikärakenne mullistuu, jolloin myös työnantajat ja muut alan toimijat ovat uuden kynnyksellä.

Vasta alalle valmistuvat arvostavat niin työelämässä kuin elämässäkin erilaisia asioita, kuin heidän vanhempiensa sukupolvi.

Alalla yleisesti on vielä vähän vanha mentaliteetti, jonka päivittäminen toisi nykypäivän työskentelyyn lisää hyvää, Linke pohtii.

Hyvinvoiva työyhteisö sitouttaa tekijänsä

Henkilöstön tuntijana Linke puolestapuhuu kaikkien työntekijöiden tasa-arvoisen kohtelun puolesta. Kun työyhteisö voi hyvin, työntekijöiden tulevaisuusjännekin vahvistuu. Osaavien tekijöiden sitouttaminen vaatii tekoja työyhteisön hyväksi:

Työyhteisöön sitoudutaan, kun siellä on hyvä työilmapiiri, reilu kohtelu kaikkia työntekijöitä kohtaan sekä kilpailukykyinen palkka, joka on linjassa siihen, mitä työntekijä tekee, Linke luettelee.

Lue myös muiden hallituksen jäsenten mietteitä:
Jani Kurhinen: ”Tulevaisuuden johtaja etsii työntekijöitä puhuttelevia arvolatauksia ja hyödyntää rohkeasti teknologiaa”
Bengt Lodenius: ”Palvelun on oltava laadukasta, jos näillä markkinoilla meinaa pärjätä”