Pantherlinen hallituksen jäsen Jani Kurhinen uskoo, että tulevaisuuden liiketoimintaympäristössä johtajuuden kehittämiselle annetaan yhä enemmän strategista arvoa.

Pantherline muodosti vuoden vaihteessa uuden hallituksen, johon kiinnitettiin yritystoiminnan ulkopuolelta kolme kokenutta asiantuntijaa. Yksi hallituksen uusista jäsenistä on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun koulutuspäällikkö Jani Kurhinen. Kurhinen on tehnyt pitkän uran informaatioteknologian parissa, mutta viime aikoina hän on paneutunut erityisesti johtamisen teemoihin sekä tulevaisuuden liiketoimintaympäristöihin.

Kuljetusala on minulle hyppy uuteen ja ehkä siksi tähän valikoiduinkin. Uskallan kysyä kysymyksiä, joita alalla pitkään olleet eivät ehkä osaa kysyä, Kurhinen miettii.

Tiet Pantherlinen perustaja / toimitusjohtaja Sami Timmerin kanssa kohtasivat aikanaan yliopistossa. Timmerin EMBA-opintoihin kuului Kurhisen vetämä kurssi, jossa syvennyttiin strategisten tulevaisuusvälineiden hyödyntämiseen liiketoiminnassa. Kurhinen toimi myös Timmerin lopputyön ohjaajana.

Näiden projektien kautta aloitimme keskustelun ja mietimme, että sitä tietotaitoa mitä minulla on, voisi jossain määrin hyödyntää myös jatkossa, Kurhinen muistelee.

Kurhinen palkittiin tänä keväänä yliopiston vuosijuhlassa yhteisöllisyyspalkinnolla yhdessä kollegansa kehittämispäällikkö Minna Heikkilän kanssa. Tunnustus annettiin työparin luotsaamasta, menestyksekkäästä sisäisestä johtamisen valmennusohjelmasta.

Tämä tunnustus ehkä konkretisoi sen, että johtamisen kehittäminen on tänä päivänä strateginen työväline, jota osataan sellaisena myös arvostaa. Johtajaksi kehitytään ja kasvetaan, Kurhinen sanoo.

Panostukset työntekijöiden hyvinvointiin ja teknologiaan viitoittavat tietä tulevaisuuskestävään kasvuun

Pantherlinen hallitustyöskentelyssä Kurhinen aikoo keskittyä tulevaisuuskestävän kasvun tukemiseen. Kuljetusalalla tullaan tarvitsemaan sekä rohkeutta että herkkyyttä tärkeille päätöksille, kun ala on niin teknologisen kuin työntekijämurroksenkin kynnyksellä. Kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle, myös moni pitkän linjan ammattitaitoinen kuljettaja ripustaa rekan avaimet naulaan. Tällöin kilpailu osaavista tekijöistä kiristyy, ja Pantherlinen on säilytettävä asemansa houkuttelevana ja reiluna työnantajana.

Meidän on pyrittävä löytämään sellaisia arvolatauksia, jotka puhuttelevat omia työntekijöitämme. Mietimme yhdessä, miten teemme työntekijöiden elämästä mahdollisimman hyvää ja miten saamme työntekijät innostumaan siitä työstä, jota he tekevät, Kurhinen kertoo.

Myös erilaisilla teknologisilla ratkaisuilla voidaan sujuvoittaa yrityksen sisäisiä prosesseja ja parantaa asiakaspalvelua. Sähköiset järjestelmät ovat tämän päivän työelämää.

Näen ohjelmistokehityksen hyvin merkittävänä mahdollisuutena meille. Pystymme datan kautta saamaan paljon lisäarvoa työn organisointiin ja myös asiakasrajapintaan jo seuraavan viiden vuoden kuluessa, Kurhinen suunnittelee.