Second hand -vaatteiden ja -asusteiden verkkokauppa Emmy toimii verkossa markkinapaikkana, jossa kuluttaja voi sekä tehdä ostoksia että myydä pois itselle tarpeetonta. Paitsi ostamisesta, myös myymisestä on tehty simppeliä: Kuluttaja lähettää tuotteet Emmylle, Emmy lajittelee, valokuvaa, hinnoittelee, myy ja lopulta toimittaa uusille ostajille.

Jotta kuluttajien paketit saadaan turvallisesti ja ajallaan Emmyn tuotantolaitokselle kuratoitavaksi, tarvitaan varmaotteinen ja neuvokas logistiikkakumppani.

Pidän hyvänä logistiikkakumppanina sellaista tahoa, joka osaa tarkastella toimintaa kriittisesti ja etsiä parhaita mahdollisia ratkaisuja. Pantherlinelta löytyy kyvykkyyttä reagoida nopeasti, ja he omalta osaltaan kehittävät myös meidän logistiikkaamme, sanoo Emmyn logistiikkajohtaja
Jaakko Viitala.

Emmylle vaatteita ja asusteita myyvät voivat jättää tuotteensa myyntilaatikoihin, lähettää ne pakettipalveluiden kautta tai isommilla paikkakunnilla tilata kotinoutopalvelun. Kasvukeskuksiin sijoitettujen myyntilaatikoiden täyttöasteita on näppärä seurata Pantherlinen sähköisestä järjestelmästä, jonka data auttaa Emmyä suunnittelemaan logistiikkaansa. Myös logistiikkaoperaattori ottaa osaa suunnittelutyöhön.

Vaihtamalla kuljetus- tai tyhjennysfrekvenssejä tai miettimällä ajoreittejä uudestaan saamme toimintaan lisää kustannusehdokkuutta. Pantherline jaksaa muistaa asiakasta ja tarjoaa muutosehdotuksia hyvin proaktiivisesti, Viitala kehuu.

Second hand -muodin suosio on kasvanut kasvamistaan, ja se on maailmanlaajuisestikin jo miljardibisnes. (1.) Emmy on yksi alan Pohjoismaiden suurimmista toimijoista, mikä asettaa positiivista painetta toiminnan kehittämiselle.

Uskon, että yhteistyö Pantherlinen kanssa syvenee entisestään. Tulevaisuudessa tieto liikkuu yhä sujuvammin tavaran mukana, ja siihen tarvitaan osaavaa logistiikkaoperaattoria, Viitala suunnittelee.

Viittaukset:
1.ThredUp: Secondhand Market Set to Hit $64B in the Next 5 Years
https://www.thredup.com/resale/2020/#resale-growth

LUE LISÄÄ UUTISIA