Uudet osakkaat uskovat, että panostukset henkilöstön hyvinvointiin maksavat itsensä takaisin.

Kasvuyritys Pantherlinen uusi toimintavuosi 2023 käynnistyy jännittävissä merkeissä, kun yrityksen omistuspohja laajenee. Pääomistaja ja toimitusjohtaja Sami Timmerin lisäksi yrityksessä on nyt kaksi uutta osakasta: liikennepäällikkö Esa Keränen ja operatiivinen päällikkö Valtteri Poutiainen.

Osakkuus oli kypsynyt tekijöiden mielessä jo jonkun aikaa. Kun neuvottelut alkoivat viime syksynä, kolmikko löysi pian yksimielisyyden laajemman omistuspohjan yritykselle tuomista hyödyistä. Useamman omistajan voimin yritys pystyy palvelemaan nykyiset asiakkaat entistä paremmin ja jatkamaan vakaasti kasvun tiellä.

Omistajuus myös sitouttaa meidät työntekijät ihan eri tavalla mukaan toiminnan kehittämiseen ja sen kannattavana pitämiseen, Valtteri sanoo.

Olen työskennellyt aina yrittäjä-henkisesti, ja taisin Samille sanoa jo työhaastattelussakin, että yritystoiminnan osan ostaminen kiinnostaa, jos se joskus on mahdollista, Esa muistelee.

Luottamuksellisessa yhtiökumppanuudessa enemmän on enemmän. Yrittäjä toivottaa osakkaat tervetulleeksi yrityksen päätöksentekoon ja johtoryhmätyöskentelyyn.

Yrityksen kasvaessa toimintastrategiamme on painottunut voimakkaammin idän suuntaan, vaikka toimimmekin edelleen kattavasti koko Suomen alueella. Kun jaamme vastuun kolmisin ja meillä jokaisella on omat vahvuutemme ja erityisosaamisemme, lopputulos on suurempi kuin 1+1+1, yrittäjä-Sami kertoo.

Uudet osakkaat uskovat, että panostukset henkilöstön hyvinvointiin maksavat itsensä takaisin.

Logistiikka-ala on uusille osakkaille tuttu jo ajalta ennen Pantherlinea. Erilaisissa tehtävissä toimineina heillä on näkemystä niistä osa-alueista, joihin menestyvän kasvuyrityksen on panostettava nyt ja tulevaisuudessa.

Kuljetusalan toimijoita ovat koetelleet viime aikoina niin kohonneet polttoainekustannukset kuin työvoiman saatavuudenkin haasteet. Valtteri ja Esa uskovat, että suoraselkäiset työnantajat ja sovitusti toimeksiantonsa hoitavat logistiikkakumppanit pärjäävät kyllä.

Vaikka yritys onkin vahvassa kasvussa, meillä on pienyrityksen yhteishenki. Työntekijöistä pidetään huolta järjestämällä työkykyä ylläpitävää toimintaa ja maksamme asiaankuuluvaa palkkaa ilman mitään kikkailuja. Myös uudella kalustolla on kuljettajien mielekästä ajaa ja tehdä töitä, Valtteri listaa.

Esa povaa liiketoiminnalle hallittua kasvua, jolla olisi oma painotuksensa hänen kotiseudullaan.

Henkilökohtaiset vahvuuteni ja verkostoni ovat Keski- ja Itä-Suomessa, ja liikennöintiä sinne voimme lisätä ja kehittää entisestään, hän suunnittelee.

Monipuolinen työnkuva tekee työstä mielekästä

Valtteri aloitti yrityksen palveluksessa alkujaan kuljettajana, mutta pian hän sai hoitaakseen myös kalustovastaavan tehtävät. Osakkuuden myötä rooli päivitettiin operatiiviseksi päälliköksi, mutta osa työajasta on yhä varattu ajamiselle. Ajokokemuksen kautta näkemys kuljetustyön arjesta pysyy ajan tasalla.

Työnkuvani on todella monipuolista tällä hetkellä, kun saan hallinnoida, ajaa rekkaa ja tehdä kalustovastaavan hommia. Tykkään paljon kuljettajan työstä ja kalustovastaavana saan olla paljon tekemisissä ihmisten kanssa. Töissä ei ole kahta samanlaista päivää, Valtteri kertoo.

Esa taasen aloitti liikenteen kehittäjänä ja hän on vastannut niin runkoliikenteen ajojärjestelystä kuin osasta yrityksen operatiivisia toimintojakin.

Operatiivisten tehtävien painotus kasvaa tässä tekemällä opetellessa, Esa sanoo.

Uudessa roolissaan hän on pystynyt auttamaan kiireistä yrittäjää arkisissa, mutta tärkeissä hallinnollisissa työtehtävissä. Jakamalla vastuuta yrittäjä pystyy keskittämään huomionsa olennaisimpaan: yrityksen toiminnan johtamiseen ja toiminnan suunnitteluun.

Lue myös:
Kalustovastaava huolehtii ajoneuvojen varustelusta ja aistii tulevaisuuden logistiikkatrendejä
Pantherline rekrytoi jälleen: Esa Keränen paneutuu ajojärjestelyyn kehityshenkisellä otteella